Skip to content

Има другарки секакви!

May 29, 2013

 

Има другарки со кои се гледаш неколку пати годишно

а се осеќаш ко да не сте се виделе од завчера,

Има другарки со кои сите глупости што ги правиш

ти се чинат нормални и просто неопходни,

Има другарки со кои ги делиш сите спомени и сите рани,

дали од жмурки, журки, заљубувања и за*бувања,

Има другарки што ќе ти речат “Ти реков…”

Има и такви што ќе го премолчат,

Има другарки што ќе знаат колку грешиш и пак ќе застанат на твоја страна,

ќе си се поделат по раменици, која ангелче која ѓаволче- небитно,

Битно тука се друштво да ти прават зошто некад досадно е само своја глава на раменици.

Има другарки со кои вечно ќе се прашувате да не сте го утнале факултетот,

али Богу фала што сте се нашле таму некаде меѓу бетонски ходници и амфитеатри

па при секоја пост-дипломска средба ќе велите ок, супер е, фала, фала пуно!

Има другарки кај што не ти треба “Може ли…” и “Извини…”

Има другарки чиј осмех просто те тера на живели,

Има другарки што кога ќе ги видиш си велиш- Се’ е ОК, терај!

Има другарки што ќе те истрпат во сите можни состојби (алал вера!)

Има другарки што ќе ти кажат “Уживај, еднаш неделно ги бришам пораките од тебе” :)))

Има бре такви со кои со поглед се разбираш,

Има и видовити- знаат уште пред да ти се случи,

А има и закаснети, па ќе се појават од нигде никаде, баш во право време!

Има другарки што кога ќе ги погледнеш, Господ само знае што ви е Н.З.С.

Али ете сте и ви е убаво, па сурфате на добри бранови при секоја наредна плима.

Има бе има, има другарки секакви!

Image

Advertisements
2 Comments
  1. brigA:DIrka permalink

    ima drugarki koi ti go praat denot

  2. ^_^ 10:00 it is 😉 ***

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: