Skip to content

Сакав да ти кажам

October 2, 2012

 

Еј, само сакав да ти кажам дека

ќе дојде ден кога стварно

веќе нема да биде битно

кој прв посакал, а кој посегнал

и дали тоа заедно,

нема да биде ни битно се’ што било

до пред некој месец,

нема да бидат битни никакви баналности

сега, кога се креира иднина.

 

Знаеш, и воопшто нема да биде битно

колку е згоден мојот нов колега

и што сакаат твоите бивши,

Нема  да ми смета веќе ни кога татко ти

упорно ќе прашува како готвам,

а мајка ти несвесно (читај: педерски:) ќе проверува

дали се чисти рабовите од вратите

во нашиот нов стан.

 

И нема да е битно дали ќе се венчаме

па ќе имаме деца или обратно,

нема да е битно ни колку од плановите

не ни се оствариле

зошто, ти текнува, ние бевме тие кои

зборуваа за се’ и успеваа да градат успеси

за инат на срушените соништа.

 

И нема да е битно што се’

ќе се испречи некако попатно

Зошто ние секогаш успевавме да се сретнеме

на овој или оној чуден начин,

Секогаш успевавме да се огледаме

во изразот на другиот,

Секогаш успевавме да најдеме делче од себе

таму длабоко и да си признаеме

дека сега нештото е целосно

и дека сега се’ има повеќе смисла.

 

Ете, само тоа сакав да ти кажам.

Advertisements
3 Comments
  1. Многу, многу добро!

    Поздрав од Софиjа!

Trackbacks & Pingbacks

  1. Блог избор [Октомври, 2012] | Кригла Пиво

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: