Skip to content

Посвета

September 17, 2012

За сите непознати патишта

што дишат под стапалата,

За секое зрнце песок

заглавено во апостолките,

За сите нови пријатели

и љубезни случајни минувачи,

За сите стари пријатели

и будали случајни минувачи,

За сите песни, јадења и места на

“To do” листата,

За секое “морам да се вратам…”

За сите насмеани шалтерци што не знаат англиски,

За чорапчињата во гумените сандали,

За секоја голтка вино,

За турското кафе,

За верните сопатници,

За чувството во сопствениот кревет

и конечно, за облаците над Скопје што можат

да побараат и друг град да му висат над глава…

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: