Skip to content

Виножито

August 11, 2012

 

Виножито над Скопје.

Слики, твитови, статуси, чувства.

Чувства?! За едно виножито??

 

Но, но, но…

Тоа виножитото те потсеќа дека убаво прилега малку боја врз синилото.

Разлеана, размачкана, весела и перфектно закривена.

Убаво прилега и малку свежина во воздухот.

Зошто нема бои без свежина и дождовни капки.

Нема ѕуница без допир на сонце и вода.

Не би се створила таква убавина без допир на две нешта.

И како за инат,  нема ни начин да се допре.

Но се гледа. Од километри се гледа…

 

Нема чувства без весели бои…

Правете виножита. Убави се 🙂

 

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: