Skip to content

Време

June 22, 2012

 

Време, како убаво време,

Како среќно време,

Мирно, минато време,

Како време кое не можеш да го вратиш,

Како поубаво време на кое се надеваш,

Како непредвидливо време,

Како крајно безобѕирно време што постојано поминува на црвено,

И лета, просто лета и не можеш ни да го фатиш за да му пишеш казна…

 

Време како невреме,

Време кое касни кога тебе ти поминало времето,

Крајно, крајно безобразно време што се мери со брчки и спомени,

И ти се смее од секое огледало колку си немоќен.

Време- арогантно време што покажува заби секој пат кога ќе покажеш слабост,

Време, лудо време што исчезнува кога доживуваш среќа,

Време, чија димензија се губи кога се’ е како што треба,

И кое е крајно небитно кога ќе се пронајде битното…

 

Време, како 05:30 a.m.

Време, како правилно време,

Како единствено време,

Како, како убаво време…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: